Mindfulness és szemlélődő ima

Utazás önmagunk középpontja felé.
Önismeret és gyógyulás kontemplatív imamódszerrel.
4 alkalom, 4x3 óra.

A mindfulnessről és a kontemplatív imáról

Csoportvezető:
Dr. Krasznay Mónika
— Szeretnél elvonulni a világ zajától, külső-belső békére törekedni?
— Szeretnél a csapongó gondolataid, vágyaid, elképzeléseid, fantáziád fogságából kiszabadulni?
— Szeretnéd a valóságot annak látni, ami?
— Szeretnél önmagadhoz közelebb kerülni?
— Szeretnél az eddig meg nem hallott, vagy figyelmen kívül hagyott belső éneddel találkozni?
— Érdekel a spiritualitás és a lelki egészség összefüggéseit egy egészen egyszerű módon való megtapasztalás
— Szeretnéd az örök isteni jelenlétnek átadni magad?

Tarts velünk!

Egy izgalmas és egyben a lehető legegyszerűbb felfedező útra invitálunk. Nyerj betekintést egy olyan módszerbe, amely lényed mélyén keresztül Istenhez, az elképzelésekből a realitásba vezethet. Ezáltal mély önismeretre tehetsz szert, amely nem ígér csalóka, valóságtól elrugaszkodott, erőltetett békességet. Ezt a módszert imaként a nagy világvallásokon kívül a kereszténység 2000 éves történelmében a kezdetek óta ismert és használt.

Időpontok

Február 10.
Március 10.
Április 14.
Május 12.
Minden alkalommal 12:00-15:00 óra között. (létszámtól függően hosszabbra is nyúlhat)
A részvételi hozzájárulás: 4000 Ft/fő/alkalom, összesen 16000 Ft/fő
Az önmagunkkal való találkozás,

a realitással való szembesülés sokszor fájdalmas és ijesztő! Aki ezt a kockázatot nem tudja vállalni, annak nem ez az útja!

A módszerünk roppant nehéz.

Nehézsége paradox módon az egyszerűségében rejlik. Csak létezni és létezni hagyni, cselekvés nélkül, nem könnyű.

Eufória, katartikus lelki élmény?

Aki eufóriára, katartikus lelki élményekre, mély átélésekre, és egyéb vallásos, ájtatos érzelmekre és tapasztalásokra vágyik, csalódna.

Ne várj instant eredményeket

Ez a módszer hosszas, életformává vált gyakorlást igényel, most csak betekintést nyerhetsz bele.

Nem terápia,

bár lehet terápiás mellékhatása.

Célunk kizárólag:

átadni magunkat Istennek, vágyak, kérések, elvárások nélkül, úgy, ahogy vagyunk, hogy megtapasztalhassuk azt, amit Ő adni akar, vagy éppen nem akar, amikor akar, és ahogyan akar!

A módszerről

A kontemplatív vagy szemlélődő ima egy olyan szintje és formája az imádkozásnak, amelyben szavaknak, gondolatoknak, vágyaknak, érzelmeknek, döntéseknek, akaratnak, elhatározásoknak, stb., tehát megannyi pszichés-mentális aktivitásnak a lecsendesítésére törekszünk. Figyelmünket a jelen pillanatra irányítjuk, természetesen kavargó gondolataink áramlata fölé emelkedve, hogy a jelent, a MOST-ot, mint egyetlen realitást a legteljesebben éljük meg.

Az elme gondolatai ugyanis soha nem a jelenre irányulnak: mindig a jövőbe vagy a múltba mutatnak és viszik a gondolkodó embert – még ha ez a múlt és jelen csak percekkel, órákkal tér is el a jelen pillanatától.
A gondolatok által felcímkézett, minősített észleletek az elme produktumai. Szemlélődő imánk során arra törekszünk, hogy az elme szubjektív kondicionáltsága helyett közvetlenül a valóságot érzékeljük, úgy, amint az valóban VAN, s ez csak ilyen tiszta tudatosság állapotában lehetséges.

Ennek követeztében van lehetőségünk aztán valóban arra reagálni, ami a realitás, s nem arra, amilyennek azt az egyetlen realitást hétköznapi tudatossággal – a gondolkodó elmével - egyénileg (egymástól is különbözőképpen) észlelni tudjuk.

Így van esélyünk pl. a másik embert olyannak érzékelni, amilyen ő valójában, s nem olyannak, amilyennek a kondicionált elménk szűrőjén keresztül torzítjuk.

Számos stresszt, szorongást, fölösleges aggodalmaskodást, mindenáron való problémamegoldást, és egyéb pszichés terheket elkerülhetünk, ha megpróbálunk a jelenben létezni, s nem a múltban vagy a jövőben kalandozni, -, és arra reagálunk, ami van, s nem arra, amit elképzelünk róla.
Helyszín:

Pünkösdi Teológiai Főiskola

Kőbánya-Kispesttől mindössze 5 percre, a Ferihegyi gyorsforgalmi út mellett. Ingyenes, zárt parkolóval.

Jelentkezz most!

Jelentkezési határidő

2018. február 5.

nap
óra
perc
mprc
A jelentkezést visszaigazoljuk, majd ezután az átutalt részvételi díjjal érvényes a jelentkezés. Legkésőbb az első alkalom előtt 3 nappal kell beérkeznie a részvételi díjnak. A jelentkezés visszaigazolása után a befizetést átutalással a PTF számlájára átutalni: K&H Bank 10401921-00026624-00000002. A közleményben kérjük feltüntetni: “Mindfulness “dátum” - adomány”
Jelentkezz most, mert a helyek gyorsan fogynak!
Kérdésed van?

Írj a ptf@ptf.hu címre, vagy hívj minket munkaidőben a 06-70-631-5827 számon.